Jahodová panna cotta

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jahod
1 bílý řecký jogurt (140 g)
4 lžíce rostlinného mléka
třtinový cukr (nemusí být)
2 lžičky rostlinné želatiny Agar (koupíte ve Zdravé výživě)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém.

  2. Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme.

  3. Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se stihl rozpustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!