Jahodová panna cotta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g jahod
- 1 bílý řecký jogurt (140 g)
- 4 lžíce rostlinného mléka
- třtinový cukr (nemusí být)
- 2 lžičky rostlinné želatiny Agar (koupíte ve Zdravé výživě)
Postup Jahodová panna cotta
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém.
Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme.
Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se stihl rozpustit.