Grilovaná kuřecí křídla
Recepty, GrilováníSuroviny
- kuřecí křídla
- grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena)
- základní barbecue omáčka
- 2 hrnky kečupu
- 1/ 4 hrnku jablečného octa
- 1/4 hrnku worchesterové omáčky
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 2 lžíce melasy
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce omáčky tabasco
- 1 lžíce grilovacího koření
- 2 lžičky tekutého kouře
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup Grilovaná kuřecí křídla
Postup přípravy receptu
-
Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.
Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat.
Připravte gril na přímé grilování se studenou zónou kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou.
Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky...