Grilovaná kuřecí křídla

Recepty, Grilování

Suroviny

kuřecí křídla
grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena)
základní barbecue omáčka
2 hrnky kečupu
1/ 4 hrnku jablečného octa
1/4 hrnku worchesterové omáčky
1/4 hrnku hnědého cukru
2 lžíce melasy
2 lžíce hořčice
1 lžíce omáčky tabasco
1 lžíce grilovacího koření
2 lžičky tekutého kouře
1/2 lžičky černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.

  2. Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat.

  3. Připravte gril na přímé grilování se studenou zónou kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou.

  4. Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!