Cuketové řízečky v kořeněném těstíčku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 mladé neloupané cukety (cca 2 x 350 g)
hladká mouka na zaprášení či obalení
olej na smažení
Těstíčko:
2-3 vejce, dle velikosti
100 ml světlého 10° piva
cca 100 g hladké mouky, dle hustoty těstíčka
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky mleté papriky: sladká, pálivá, uzená - dle chuti
pepř mletý dle chuti
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme v misce, přilijeme pivo, přisypeme mouku, koření a sůl. Solíme o trošku více nebo po osmažení řízečky ještě osolíme. Vše dobře promícháme na hustější těstíčko, něco mezi palačinkovým a lívancovým, aby drželo na cuketě a obalujeme v něm cca půlcentimetrové cuketové plátky, které jsme před obalením poprášili hladkou moukou.

  2. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran, hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme samostatně s dipy dle chuti, s vařeným bramborem a tatarkou, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!