Cuketové řízečky v kořeněném těstíčku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 mladé neloupané cukety (cca 2 x 350 g)
- hladká mouka na zaprášení či obalení
- olej na smažení
- Těstíčko:
- 2-3 vejce, dle velikosti
- 100 ml světlého 10° piva
- cca 100 g hladké mouky, dle hustoty těstíčka
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky mleté papriky: sladká, pálivá, uzená - dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- 1 lžička soli
Postup Cuketové řízečky v kořeněném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme v misce, přilijeme pivo, přisypeme mouku, koření a sůl. Solíme o trošku více nebo po osmažení řízečky ještě osolíme. Vše dobře promícháme na hustější těstíčko, něco mezi palačinkovým a lívancovým, aby drželo na cuketě a obalujeme v něm cca půlcentimetrové cuketové plátky, které jsme před obalením poprášili hladkou moukou.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran, hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme samostatně s dipy dle chuti, s vařeným bramborem a tatarkou, zeleninovým salátem...