Nové brambory dušené, kořeněné, s mátou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 0,5 kg nových brambor
2-3 stroužky českého česneku
1 větší chilli paprička
hrst nakrájených různobarevných paprik
1 KL římského kmínu
1/2 KL sladké papriky
sůl, pepř
olej
cca 10 lístků čerstvé máty a cca 2 PL nasekané pažitky
kůra z poloviny citronu + pár kapek šťávy
sýr balkánského typu k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na tenké plátky (dle kvality - nejlépe jen omyté). Česnek na jemné plátky, papriky na kroužky. Nastrouháme citronovou kůru.

  2. Do hluboké pánve dáme trochu oleje, rozehřejeme, přidáme plátky česneku a paprik, chvíli restujeme, přidáme kmín a mletou papriku, chvíli promícháme, podlijeme trochu vřelé vody a přidáme plátky brambor. Osolíme, opepříme.

  3. Dusíme do změknutí brambor - necháme vydusit tekutinu. Smícháme nasekanou mátu s pažitkou a citronovou šťávou a kůrou, vmícháme do hotových brambor, přiklopíme a necháme pár minut rozvinout chutě. Podáváme dle chuti posypané sýrem a ev. s vajíčkem - není nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!