Kuřecí válečky na černém pivu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
6 plátků anglické slaniny
2 cibule
300 ml černého piva
3 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
drcený kmín
grilovací koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme podélně napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do plátku anglické slaniny.

  2. Pekáček vymažeme olejem a na dno rozložíme půlkolečka cibule. Na vrstvu cibule naskládáme připravené válečky pomazanou stranou dolů. Nakonec vše posypeme kmínem a grilovacím kořením.

  3. Zalijeme pivem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté, později ke konci pečení maso odklopíme a dopékáme bez pokličky, celkem asi 40 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky, které přeléváme sosem a posypeme vypečenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!