Kuřecí válečky na černém pivu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 cibule
- 300 ml černého piva
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- grilovací koření
- olej
Postup Kuřecí válečky na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozřízneme podélně napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do plátku anglické slaniny.
Pekáček vymažeme olejem a na dno rozložíme půlkolečka cibule. Na vrstvu cibule naskládáme připravené válečky pomazanou stranou dolů. Nakonec vše posypeme kmínem a grilovacím kořením.
Zalijeme pivem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté, později ke konci pečení maso odklopíme a dopékáme bez pokličky, celkem asi 40 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky, které přeléváme sosem a posypeme vypečenou cibulí.