Mangovo - čokoládové dortíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
4 vejce
3 lžíce cukru
4 lžíce pol. mouky
1/2 kypřícího prášku
lžíce oleje
2 lžíce kakaa
na mangovou náplň:
2 manga
2 lžíce cukru
10 plátků želatiny
200 ml ušlehané smetany
na čokoládovou náplň:
2 tabulky čokolády
4 žloutky
1 dcl mléka
1 dcl smetany
3 lžíce cukru
5 plátků želatiny
210 ml ušlehané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve upečeme korpus.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

  3. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Zamícháme a nakonec přidáme vyšlehane bilky.

  4. Těsto dáme do předem připravené formy a pečeme při 180°C asi 15 minut.

  5. Necháme vychladnout.

  6. Pak si připravíme čokoládovou náplň. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. V kastrůlku smícháme mléko, smetanu, cukr a žloutky.

  7. Zahřejeme na 85°C a necháme zchladnout na 60°C. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme.

  8. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme pořádně vychladnout. Poté můžeme přidat vyšlehanou smetanu.

  9. Tuto směs nalijeme do formy na korpus a dáme do lednice ztuhnout.

  10. Připravíme mangovou náplň.

  11. Mango oloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme a smícháme s cukrem.

  12. Zahřejeme na 80°C a přidáme nabobtnalou želatinu. Necháme pořádně vychladnout a nakonec dáme vyšlehanou smetanu.

  13. Nalijeme na zcela ztuhlou čokoládovou náplň a dáme opět do lednice.

  14. Po 3 hodinách můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!