Mangovo - čokoládové dortíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- na těsto:
- 4 vejce
- 3 lžíce cukru
- 4 lžíce pol. mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- lžíce oleje
- 2 lžíce kakaa
- na mangovou náplň:
- 2 manga
- 2 lžíce cukru
- 10 plátků želatiny
- 200 ml ušlehané smetany
- na čokoládovou náplň:
- 2 tabulky čokolády
- 4 žloutky
- 1 dcl mléka
- 1 dcl smetany
- 3 lžíce cukru
- 5 plátků želatiny
- 210 ml ušlehané smetany
Postup Mangovo - čokoládové dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve upečeme korpus.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Zamícháme a nakonec přidáme vyšlehane bilky.
Těsto dáme do předem připravené formy a pečeme při 180°C asi 15 minut.
Necháme vychladnout.
Pak si připravíme čokoládovou náplň. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. V kastrůlku smícháme mléko, smetanu, cukr a žloutky.
Zahřejeme na 85°C a necháme zchladnout na 60°C. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme pořádně vychladnout. Poté můžeme přidat vyšlehanou smetanu.
Tuto směs nalijeme do formy na korpus a dáme do lednice ztuhnout.
Připravíme mangovou náplň.
Mango oloupeme a nakrájíme. Rozmixujeme a smícháme s cukrem.
Zahřejeme na 80°C a přidáme nabobtnalou želatinu. Necháme pořádně vychladnout a nakonec dáme vyšlehanou smetanu.
Nalijeme na zcela ztuhlou čokoládovou náplň a dáme opět do lednice.
Po 3 hodinách můžeme servírovat.