Krkovička s česnekem a slaninou na černém pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější plátky krkovice - nenaklepané
1 lžička slunečnicového oleje
pepř
sůl
1 lžička práškového česneku
8 tenkých plátků slaniny
2 větší cibule - nakrájená na tenčí kolečka
6-8 stroužků česneku - nakrájené na plátky
1 černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku mírně osolíme, opepříme a jemně posypeme práškovým česnekem. Předehřejeme troubu na 250°C.

  2. Do menšího pekáčku dáme olej a vymažeme. Do něj pak položíme plátky již osoleného a opepřeného masa.

  3. Na každý plátek pak dáme pár plátků česneku, dále na každý položíme 3 plátky slaniny, pak zbylé plátky česneku a nakonec vrstvu koleček cibule.

  4. Vše zalijeme černým pivem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a půl nebo dokud maso není měkké, sundáme alobal a necháme ještě 10 minut dopéct dozlatova.

  5. Podávala jsem s brambory s petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!