Houbový štrúdl
Recepty, HoubySuroviny
- listové těsto
- Náplň:
- 500 g lesních hub
- 200 g uzeniny (uzeného masa, zauzené šunky, v původním receptu pouze šunkový salám)
- 1 cibule
- 1 vejce
- drcený kmín (cca 1 PL)
- sůl
- pepř
- 1/2 hrnku mléka
- 1 PL hl. mouky
- hrst strouhanky
- petrželka
- PL másla
- 2 PL oleje
- vejce na potření
- sezam nebo kmín na posypání
- strouhanka
Postup Houbový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a propereme. Nakrájíme na malé kousky nebo plátky. Na rozehřátém másle s olejem zpěníme cibulku, přihodíme nakrájenou uzeninu, orestujeme a přidáme houby. Podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín.
Pokud se nevydusilo dostatek vody, zahustíme strouhankou. Vmícháme vejce a mléko rozšlehané s moukou. Přidáme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, aby se nespařilo těsto.
Listové těsto vyválíme (případně použijeme už rozválené jako já), posypeme lehce strouhankou a plníme náplní jako klasický štrůdl. Dáme péct na 200°C, když začne povrch štrůdlu zlátnout, potřeme vejcem a posypeme sezamem nebo kmínem. Dopečeme do zlatova.