Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g chlazených gnocchi
3 kuřecí prsa
1 cibule
sůl
pepř
sušený česnek v prášku
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hrubozrnné hořčice
pár snítek estragonu nebo jiná bylinka
150 g goudy
olej

Postup přípravy receptu

  1. Noky uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Maso nakrájíme na menší kousky a spolu s nasekanou cibulí ho orestujeme doměkka na rozehřátém oleji, pak ho osolíme, opepříme a dochutíme lžičkou sušeného česneku. Takto připravené maso dáme do pekáčku, přisypeme uvařené scezené noky a promícháme.

  3. V misce prošleháme smetanu s hořčicí a nasekaným estragonem, lehce osolíme a opepříme. Smetanovou zálivkou zalijeme noky a navrchu posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a necháme 15 minut zapéct, až se sýr rozteče a smetanová omáčka začne bublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!