Krůtí s fazolí, paprikou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg krůtího masa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
cherry rajčata
1 sterilovaná feferonka
415 g fazole bílé v tomatové omáčce
kousek uzené slaniny
1 větší cibule
2 stroužky česneku
paprika sušená pálivá
paprika sušená sladká
pepř
tymián
sůl
medvědí česnek
bazalka
rozmarýn
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na jednotlivá sousta, prosypeme zvoleným kořením a bylinkami, promísíme a necháme odpočinout. Poté si v kastrolu rozpusíme slaninu, rozvoníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vhodíme maso a velmi zprudka orestujeme, mícháme. Pokud děláme zprudka a rychle, paprika nemá čas se spálit, jen se rozvoní.

  2. Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, jen do výše masa a dusíme cca 20 minut. Pak vhodíme nakrájenou feferonku, půlky nadrobno nakrájených barevných paprik a několik rajčátek na poloviny. Produsíme cca 7 minut, přidáme fazole, prohřejeme, vypneme sporák.

  3. Ochutnáme a dochutíme dle sebe. Já zvolila dva způsoby podávání: Poprvé jako příloha byly jen syrová paprika a rajčátka. Druhý den byla rýže, po rozležení bylo maso nádherně odleželé, mňamkově natáhlo veškeré příchutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!