Krůtí s fazolí, paprikou a rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kg krůtího masa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- cherry rajčata
- 1 sterilovaná feferonka
- 415 g fazole bílé v tomatové omáčce
- kousek uzené slaniny
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- paprika sušená pálivá
- paprika sušená sladká
- pepř
- tymián
- sůl
- medvědí česnek
- bazalka
- rozmarýn
- libeček
Postup Krůtí s fazolí, paprikou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na jednotlivá sousta, prosypeme zvoleným kořením a bylinkami, promísíme a necháme odpočinout. Poté si v kastrolu rozpusíme slaninu, rozvoníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vhodíme maso a velmi zprudka orestujeme, mícháme. Pokud děláme zprudka a rychle, paprika nemá čas se spálit, jen se rozvoní.
Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, jen do výše masa a dusíme cca 20 minut. Pak vhodíme nakrájenou feferonku, půlky nadrobno nakrájených barevných paprik a několik rajčátek na poloviny. Produsíme cca 7 minut, přidáme fazole, prohřejeme, vypneme sporák.
Ochutnáme a dochutíme dle sebe. Já zvolila dva způsoby podávání: Poprvé jako příloha byly jen syrová paprika a rajčátka. Druhý den byla rýže, po rozležení bylo maso nádherně odleželé, mňamkově natáhlo veškeré příchutě.