Hrnková - drobenková-rychlá
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek pískového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/8 másla (Hery,Stella.....)
- 2 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka (i více)
Postup Hrnková - drobenková-rychlá
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky, dále citrónovou kůru a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a mouku s práškem do pečiva.
Pečeme na vymazaném, moukou vysypaném plechu ve středně teplé troubě asi 20-25 minut.
Upečený teplý piškot potřeme rybízovou marmeládou, hustě poklademe čerstvými jahodami (pokud jsou hodně velké, rozpůlíme je a klademe řezem dolů) a potřeme tuhým sněhem z bílků.
Povrch posypeme krájenými ořechy a dáme do trouby zapéci. Hotový koláč necháme zchladnout a nakrájíme. Podáváme vychlazený.