Rizoto s cuketou a žampiony
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 120 g rýže
- 350 g cukety
- 5 větších žampionů
- 1 malá cibule
- vývar zeleninový nebo drůbeží (podle potřeby)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 - 2 stroužky česneku
- bazalka
- petrželka
- pažitka (bylinky podle chuti)
- parmazán
Postup Rizoto s cuketou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do sklovitá, pak vsypeme propláchnutou rýži, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Vývar podle potřeby doléváme a dusíme do měkka.
Mezitím na oleji osmahneme žampiony nakrájené na silnější plátky, osolíme a opékáme téměř do měkka. Pak přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Ještě chvilku podusíme, ale jen krátce, aby cuketa zůstala křupavá. Dochutíme bylinkami a smícháme s rýží. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.