Ředkvičkový krém s kokosovým mlékem
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g ředkviček
- 150 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kelímek zeleninového bujónu
- sůl
- pepř
- 1 rovná lžička kurkumy
- 1/2 lžičky římského kmínu (podrceného v hmoždíři)
- 1/4 lžičky chilli koření
- 100 ml kokosového mléka
- olej
- Na posyp:
- asi 4 ředkvičky
- 2 stroužky česneku
- 1 malá červená chilli paprička
- 2 lžíce dýňových semínek
- olej
- petrželka
Postup Ředkvičkový krém s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme nasekanou cibuli, v momentě, kdy už by cibule začala zlátnout, tak přidáme česnek nekrájený na plátky, oloupané brambory nakrájené na kostičky a rozčtvrcené ředkvičky. Vše spolu ještě krátce orestujeme, pak zalijeme horkou vodou, přidáme kelímek bujónu, trochu soli a všechno koření. Necháme asi 15 minut mírně vařit, pak rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a odstavíme.
Připravíme si posypku: Na pánev dáme lžíci oleje a když je rozehřátý, vložíme do něj asi 4 ředkvičky pokrájené na tenké plátky. Po chvíli přidáme plátky česneku a za další chvilku chilli papričku nakrájenou na droboučko a dýňová semínka. Když semínka začnou praskat, tak pánev odstavíme z tepla. Na talíře naservírujeme porce krému a navrch nasypeme připravenou směs a nasekanou petrželku.