Ředkvičkový salát s jogurtem

Recepty, Saláty

Suroviny

svazek ředkviček
1 červená a jedna žlutozelená paprika (podlouhlá kapie)
1-2 řapíky celeru
asi 10 cherry rajčátek
2 vejce natvrdo
sůl a pepř
2-3 lžíce smetanového jogurtu
nať jarní cibulky na posypání salátu

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky, rajčátka na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti), z řapíkatého celeru nejdřív odstraníme tuhá vlákna (nejsnáze to jde škrabkou na brambory) a řapíky pokrájíme kolmo na řapík na slabé plátky. Vystydlá vajíčka oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  2. Salát osolíme a opepříme, promícháme a nakonec přidáme 2 – 3 lžíce jogurtu. Promícháme, můžeme ještě dochutit (a znovu promíchat).

  3. Salát upravíme na mísu, na ozdobu posypeme zelenou natí jarní cibulky, nebo pokud servírujeme jednotlivé porce na miskách nebo talířcích, posypeme zelenou cibulkou každou porci. Milovníkům řapíkatého celeru doporučuji dát o jeden až dva řapíky navíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!