Tvarohový koláč s mákem a marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
-200 g hladké mouky
-60 g ztuhlého másla
-50 g cukru
-1 žloutek
-2 lžíce mléka
-1/2 balíčku prášku do pečiva
-1 sáček vanilkového cukr
Maková:
-250 g makové náplně (hotové koupené náplně samozřejmě si můžeme připravit vlastní)
Marmeláda:
-borůvková marmeláda(lze použít jakoukoliv)
Tvarohová:
-500 g měkkého tvarohu
-80 g moučkového cukru
-2 vejce
-100 g zakysané smetany nebo crème fraiché
-1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené ztuhlé máslo, žloutek a mléko.

  2. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které vložíme do silikonové formy o průměru 26 cm a malým válečkem vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm.

  3. Okraje vytlačíme asi do 2 cm výšky a zarovnáme. Těsto můžeme také vyválet mezi dvěma archy pečícího papíru a pak přenést do formy. Tvarohová náplň: všechny suroviny spolu dobře smícháme, nešleháme.

  4. Náplně si nandáme do igelitových cukrářských sáčků.

  5. Na těsto nanášíme střídavě jednotlivé náplně, proužek makové náplně, vedle proužek tvarohové náplně a proužek marmelády a proužek tvarohové náplně a takto postupujeme dokud nezaplníme celé dno.

  6. Formu otočíme o 90 stupňů. Na tuto vrstvu naneseme opět jednotlivé náplně v proužcích, stejně jako ve spodní části.

  7. Zbytek tvarohové náplně rozprostřeme po povrchu.

  8. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 50-70 minut. Necháme vystydnout ve formě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!