Sýrové halušky s pečeným (zbylým) masem

Recepty, Ostatní

Suroviny

100 g sýru Eidam
1 vejce
1 hrnek polohrubé mouky
3/4-1 hrnek mléka
sůl
sušená petrželka
--
cca 300 g zbylého pečeného masa
1/2 pórku (bílá část)
2 stroužky nasekaného česneku
nasekaná nakládaná kapie bez nálevu podle chuti
malá plechovka kukuřice
výpek nebo sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na kolečka a maso na kousky. Do pánve dáme výpek nebo sádlo a přidáme pórek a česnek. Po chvíli restování přisypeme maso, kapii a kukuřici. Vše společně opékáme. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Na halušky nastrouháme sýr na jemno. Přidáme vejce a mouku se solí a bylinkami. Přiléváme mléko až do požadované hustoty. Protlačujeme do vařící osolené vody přes haluškovač. Po vyplavání je necháme cca 2 minuty povařit a scedíme. Trochu vody odložíme.

  3. Do připravené pánve s masem vsypeme okapané halušky a promícháme s masovou směsí. Pokud by ve směsi bylo málo šťávy (podle toho, kolik bylo výpeku), přidáme trochu vody z halušek, aby směs nebyla suchá. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!