Sýrové halušky s pečeným (zbylým) masem
Recepty, OstatníSuroviny
- 100 g sýru Eidam
- 1 vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4-1 hrnek mléka
- sůl
- sušená petrželka
- --
- cca 300 g zbylého pečeného masa
- 1/2 pórku (bílá část)
- 2 stroužky nasekaného česneku
- nasekaná nakládaná kapie bez nálevu podle chuti
- malá plechovka kukuřice
- výpek nebo sádlo
- sůl
- pepř
Postup Sýrové halušky s pečeným (zbylým) masem
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na kolečka a maso na kousky. Do pánve dáme výpek nebo sádlo a přidáme pórek a česnek. Po chvíli restování přisypeme maso, kapii a kukuřici. Vše společně opékáme. Dochutíme solí a pepřem.
Na halušky nastrouháme sýr na jemno. Přidáme vejce a mouku se solí a bylinkami. Přiléváme mléko až do požadované hustoty. Protlačujeme do vařící osolené vody přes haluškovač. Po vyplavání je necháme cca 2 minuty povařit a scedíme. Trochu vody odložíme.
Do připravené pánve s masem vsypeme okapané halušky a promícháme s masovou směsí. Pokud by ve směsi bylo málo šťávy (podle toho, kolik bylo výpeku), přidáme trochu vody z halušek, aby směs nebyla suchá. Můžeme podávat.