Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového bůčku
250 g medu
3 dcl červeného vína
4 větší cibule
5 stroužků česneku
2 bobkové listy
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
grilovací koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na mase nakrojíme na mřížku, osolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran. Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5 dcl vína a přidáme bobkové listy, pepř,nové koření a na plátky nakrájený česnek. Maso vložíme do misky a přelijeme marinádou poté necháme 24 hodin odpočinout.

  2. V pekáči vytvoříme lůžko z nahrubo nakrájené cibule do kterého vložíme maso s marinádou.

  3. Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby na 150°C. Po hodině pečení odkryjeme,otočíme a pečeme bez přiklopení na 200°C. Maso podle potřeby podléváme vodou (nemělo by být potřeba bůček pustí dost šťávy).

  4. Podle potřeby maso otáčíme a 10 minut před koncem pečení přelijeme zbytkem medu rozmíchaném v 0,5dcl vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!