Lehoučký mandlový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 100 g mandlí (já dala loupané)
- 100 g sušenek (já dala anglické sušenky zn. Albert)
- 4 lžíce mléka
- Náplň:
- 300 g bílého jogurtu (Hollandia)
- 200 g tvarohu (nízkotučný funguje, ale lze i tučnější)
- 100 g moučkového cukru
- 40 g vanilkového cukru
- špetka soli
- 2 celá vejce
- 2 rovné lžíce mandlového aroma (i méně)
- 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
Postup Lehoučký mandlový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Sušenky i mandle namlít na jemno, smíchat s mlékem a udusat na dno formy (vyložené pečícím papírem), trošku se to lepí, tak rukou nebo dnem skleničky.
Na 180°C zapéct 15 minut, pak nechat vychladnout, pak fouknout formu na chvilku do mrazáku.
Předehřát včas troubu a umístit do ní plech/pekáč s horkou vodou - nad toto pak mřížku a na ni posléze formu s korpusem a náplní.
Náplň: Smíchat postupně všechny ingredience (ne šlehačem, stačí ručně), nakonec škrob. Nalít na korpus a péct: 15 minut na 180°C, pak snížit na 130°C dopékat 60 minut.
Cake by měl zůstat světlý, ve středu se může ještě lehce třást. Nechat vychladnout při pokojové teplotě, pak ještě ideálně přes noc vychladit v ledničce.