Nakládaný česnek v oleji
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 paličky česneku
- 1 lžíčka celého barevného pepře
- 1 lžíce bylinkové soli
- 2 snítky tymiánu
- podle potřeby olivový olej
Postup Nakládaný česnek v oleji
Postup přípravy receptu
-
Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice se šroubovacím víčkem, posypeme pepřem, solí a tymiánem.
Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 - 2 cm. Dobře promícháme a nádobu s naloženým česnekem zavřeme.
Nakládaný česnek v oleji uložíme asi na 2 týdny do temného a suchého prostředí. Takto naložený česnek uložený v chladu můžeme spotřebovávat i několik měsíců. Česnek si uchová svou vůni, ale zjemní, podle mne vynikne chuť.