Nakládaný česnek v oleji

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 paličky česneku
1 lžíčka celého barevného pepře
1 lžíce bylinkové soli
2 snítky tymiánu
podle potřeby olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice se šroubovacím víčkem, posypeme pepřem, solí a tymiánem.

  2. Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 - 2 cm. Dobře promícháme a nádobu s naloženým česnekem zavřeme.

  3. Nakládaný česnek v oleji uložíme asi na 2 týdny do temného a suchého prostředí. Takto naložený česnek uložený v chladu můžeme spotřebovávat i několik měsíců. Česnek si uchová svou vůni, ale zjemní, podle mne vynikne chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!