Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 vetsi cibule, nakrajena na jemno
- olej
- 6 velkych bramboru, oloupanych a nakrajenych na kosticky
- 1/2 CL mleteho kminu
- sul, pepr
- 2- 3 bobkove listy
- 4 kulicky noveho koreni
- 500 g cerstvych zampionu, oloupane a nakrajene
- 1 sklenka nakladanych malych zampionu ve sladkokyselem nalevu
- trochu cerstveho kopru, nasekat
- asi 300 ml slehacky
- vegeta, koreni
- 4 vajíčka, varena
- maslo a hladka mouka na jisku
Postup Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů
Postup přípravy receptu
-
Na trosce oleje orestujeme cibuli a kmin. Pridame brambory, bobkove listy, nove koreni a zalijeme vodou tak, aby brambory byly ponorene. Varime temer do zmeknuti.
Vyndame bobkove listy,nove koreni a pridame oboji zampiony. Po chvilce vareni pridame slehacku. Jeste nechame na mirnem teple. Pridame kopr. Mezitim pripravime z masla a mouky jisku. Kdyz je hotova, opatre nalevame do polevky a stale michame. Polevku varime do zhoustnuti.
Ochutname a dochutime soli, peprem a vegetou.
Servirujeme s varenym rozpulenym vajickem.