Polévka Tom Yum s plody moře

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g vyloupaných a očistěných krevet
50 g mušlí
50 g plátků olihně
50 g očistěných žampiónů
2 stonky citrónové trávy, rozmáčknuté a pokrájené na malé kousky
6 kaffir lime lístků rokrojené na půl
3 PL plátků šalotky
3 PL plátků galangalu nebo zázvoru
1 hrst lístků koriandru
4 chilli papričky červené
2 PL Exotic Food Tom Yum pasty
3 PL Thai Pride rybí omáčky
1 PL cukru
3 PL šťávy z limetek

Postup přípravy receptu

  1. 2 šálky vody přivedeme k varu, přidáme citrónovou trávu, kaffir lime lístky a zázvor a zvolna vaříme 10 min.

  2. Přidáme plody moře a vaříme dalších 3-4 min. Vložíme žampióny a šalotku a vaříme do změknutí.

  3. Dochutíme Tom Yum pastou, rybí omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou.

  4. Přidáme lístky koriandru a chilli papričky a odstavíme. Podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!