Polévka Tom Yum s plody moře
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 200 g vyloupaných a očistěných krevet
- 50 g mušlí
- 50 g plátků olihně
- 50 g očistěných žampiónů
- 2 stonky citrónové trávy, rozmáčknuté a pokrájené na malé kousky
- 6 kaffir lime lístků rokrojené na půl
- 3 PL plátků šalotky
- 3 PL plátků galangalu nebo zázvoru
- 1 hrst lístků koriandru
- 4 chilli papričky červené
- 2 PL Exotic Food Tom Yum pasty
- 3 PL Thai Pride rybí omáčky
- 1 PL cukru
- 3 PL šťávy z limetek
Postup Polévka Tom Yum s plody moře
Postup přípravy receptu
-
2 šálky vody přivedeme k varu, přidáme citrónovou trávu, kaffir lime lístky a zázvor a zvolna vaříme 10 min.
Přidáme plody moře a vaříme dalších 3-4 min. Vložíme žampióny a šalotku a vaříme do změknutí.
Dochutíme Tom Yum pastou, rybí omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou.
Přidáme lístky koriandru a chilli papričky a odstavíme. Podáváme s jasmínovou rýží.