Tortily s krevetami a Sriracha omáčkou
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g vyloupaných a očistěných krevet
- ¾ šálku pšeničné mouky
- 1 PL prášku do pečiva
- ¼ PL soli
- 2/3 šálku vody
- 1 PL oleje
- 1 rozšlehané vejce
- ½ šálku žluté, zelené a červené papriky na tenké proužky
- 1 šálek ledového salátu
- ½ šálku cherry rajčátek
- 4 tortily
- 2 PL Exotic Food omáčky Sriracha
Postup Tortily s krevetami a Sriracha omáčkou
Postup přípravy receptu
-
1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé misce smícháme vodu, vajíčko a olej. Pomalu přidáme tekutou část do suché směsi a vytvoříme těstíčko.
2. V těstíčku důkladně obalíme krevety a následně je smažíme v horkém oleji 30-60 vteřin do zlatova. Vyjmeme a osušíme v ubrousku.
3. Ohřejeme tortily, rozdělíme na ně veškerou zeleninu, přidáme krevety a Exotic Food omáčku Sriracha a zabalíme do kornoutu.