Tortily se sójovým masem à la gyros, zeleninou a dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení sójových nudliček
cibule, česnek
sůl, pepř
gyros koření, uzená paprika
libeček
Zelenina:
rajče, okurka, papriky, ledový salát
zakysaná smetana nebo bílý jogurt
tortily

Postup přípravy receptu

  1. Sójové nudličky uvaříme dle návodu, poté scedíme, vymačkáme nadbytečnou vodu. Maso na chvíli naložíme do koření gyros, přidáme trochu oleje a dobře promícháme. Nudličky orestujeme na pánvi, můžeme do základu osmažit i cibuli a maso až pak.

  2. Zelenina dle libosti - ledový salát, okurku, rajče, žlutou papriku, půlku červené cibule, trochu soli.

  3. Dip 1 - zakysaná smetana (nebo bílý jogurt), česnek, sůl, pepř, libeček, tzatziky koření. Dip 2 - zakysaná smetana (nebo bílý jogurt), uzená paprika, sůl, česnek.

  4. Ohřáté tortily z trouby pomažeme dipem, dáme přiměřeně mix zeleniny, přidáme nudličky a zabalíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!