Kuřecí kostky se sójovými boby

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
hrst sójových bobů
sůl
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce maizeny
1 lžíce sójové omáčky
2-3 lžíce oleje
50 g loupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Hrst sójových bobů ráno namočíme a necháme máčet do druhého dne. Druhý den ráno vodu slijeme a v nové vodě boby uvaříme. Někdo vodu neslévá, a vaří boby ve vodě, ve které byly namočené, aby nepřišel o cenné látky, které se z bobů během namáčení vyplavily. Ještě tentýž večer naložíme i kuřecí maso. Kuře vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, okořeníme, pokapeme sójovou omáčkou a posypeme maizenou. Zalijeme olejem, promícháme a naplníme do zavařovací sklenice. Uzavřeme a necháme v lednici do rána uležet.

  2. Druhého dne dáme vařit boby (lze i v papiňáku), a na suché, rozehřáté pánvi maso prudce opečeme. Pak maso podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou 15 minut podusíme. Když se voda vydusí, přidáme k masu uvařené sójové boby a po chvíli odstavíme z ohně. Podáváme se smaženými hranolky (nebo opečenými brambory) a zeleninovou oblohou. Maso posypeme sekanými osolenými opraženými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!