Polévka z fazolových lusků a nakládaných hub
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g očištěných fazolových lusků (bez tvrdých konců)
- 4-5 brambor
- 1 cibule
- malá sklenička nakládaných hub (sladkokyselé)
- plná lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 1,7-2 l vývaru nebo vody + bujón
- smetana 31% na zjemnění
- 2-3 lžíce nasekaného kopru
- 4 kuličky nového koření
- 1-2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- cukr
- vejce ztracené nebo nahniličku na porci
Postup Polévka z fazolových lusků a nakládaných hub
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme. Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.
Do vařící polévky vsypeme na kousky nakrájené brambory a fazolky. Přidáme sůl a bobkový list. Vaříme 15-20 minut do změknutí zeleniny.
Do polévky přidáme nakrájené houby bez nálevu a smetanu smíchanou s trochou polévky. Vaříme krátce a nakonec vmícháme kopr a polévku dochutíme cukrem nebo troškou nálevu z hub. Podáváme s vejcem.