Tvarohové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
250 g měkkého tvarohu
200 g uzené slaniny
1 lžička mleté červené papriky
2 + 2 lžíce pažitky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Pokrájame na kolieska.

  2. Tvaroh zmiešame s paprikou, 2 lyžicami pažitky a soľou. Ak je tvaroh suchší, premiešame ho s 1-3 lyžicami mlieka.

  3. Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.

  4. Do vymastenej zapekacej misy dáme ½ koliesok zemiakov a na ne navrstvíme tvarohovú hmotu. Posypeme vyškvarenou slaninou bez tuku a opäť rozložíme zvyšné kolieska zemiakov. Polejeme tukom zo slaniny.

  5. Zapekáme v rúre na 180°C asi 20 minút zakryté, potom odkryjeme a dopečieme.

  6. Porcie na tanieri posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!