Klasický bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
2 stroužky česneku
200 g kukuřičného škrobu
2 vejce
rostlinný olej
4 lžíce mléko
3 lžičky majoránky
pepř mletý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Scedíme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a též prolisujeme. Přidáme mléko a smícháme s udělanou směsí.

  2. Potom přidáme škrob (je možné použít hladkou mouku - používám toto kvůli bezlepkové dietě), vejce, majoránku sůl, pepř a zamícháme.

  3. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Hodí se samotné nebo jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!