Maminčino kuře – klasický recept

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře nebo 4 stehna
120 g vepřových nebo drůbežích jater
2 lžíce oleje
50 g slaniny
1 lžíce másla
300 g širokých nudlí nebo jiných těstovin
1 střední cibule
100 g čerstvých hub (žampionů)
sůl a pepř
špetka drceného (mletého) kmínu
grilovací koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme a okořeníme grilovacím kořením (nebo dle chuti) a klasicky upečeme posypané nakrájenou slaninou a lžící másla do zlatova (výpeku by nemělo zůstat příliš mnoho). Po upečení kuře vyjmeme a naporcujeme (můžeme ho i rozporcovat před pečením).

  2. Než se kuře upeče, na oleji zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájená játra, krátce opečeme, přidáme houby na menší kousky, okořeníme (pepř, kmín) a vše podusíme, solíme až nakonec.

  3. Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu, vložíme do pekáčku s výpekem z kuřete, přidáme připravená játra s houbami a promícháme. Na těstoviny položíme porce kuřete a krátce zapečeme. Porci kuřete na talíři položíme na vrstvu horkých těstovin. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s okurkou, či s nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!