Maminčino kuře – klasický recept
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře nebo 4 stehna
- 120 g vepřových nebo drůbežích jater
- 2 lžíce oleje
- 50 g slaniny
- 1 lžíce másla
- 300 g širokých nudlí nebo jiných těstovin
- 1 střední cibule
- 100 g čerstvých hub (žampionů)
- sůl a pepř
- špetka drceného (mletého) kmínu
- grilovací koření dle chuti
Postup Maminčino kuře – klasický recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře osolíme a okořeníme grilovacím kořením (nebo dle chuti) a klasicky upečeme posypané nakrájenou slaninou a lžící másla do zlatova (výpeku by nemělo zůstat příliš mnoho). Po upečení kuře vyjmeme a naporcujeme (můžeme ho i rozporcovat před pečením).
Než se kuře upeče, na oleji zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájená játra, krátce opečeme, přidáme houby na menší kousky, okořeníme (pepř, kmín) a vše podusíme, solíme až nakonec.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu, vložíme do pekáčku s výpekem z kuřete, přidáme připravená játra s houbami a promícháme. Na těstoviny položíme porce kuřete a krátce zapečeme. Porci kuřete na talíři položíme na vrstvu horkých těstovin. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s okurkou, či s nakládanou zeleninou.