Klasický rybí salát ze zavináčů
Recepty, SalátySuroviny
- 2 zavináče
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- 1 větší sladkokyselá okurka
- sterilovaný hrášek dle chuti
- cca 3 vrchovaté PL majonézy nebo bílého jogurtu
- čerstvě mletý pepř
Postup Klasický rybí salát ze zavináčů
Postup přípravy receptu
-
Mrkev překrojte podélně na 1/4 a uvařte ji na skus v okurkovém nálevu s trochou vody. Nebo vodu okyselte octem, osolte a trochu doslaďte. Cibuli nakrájejte na proužky (céčka) a na minutu ji ke konci varu přihoďte spařit k mrkvi. Slijte a nechte vychladnout.
Okurku nakrájejte nadrobno, mrkev také a spolu s cibulí přendejte do misky. Vsypte hrášek. Zavináče rozbalte, zelí s cibulí překrájejte na menší části a ryby na kousky. Vše dejte ke zbytku do mísy, opepřete a spojte majonézou nebo jogurtem. Pokud budete dávat jogurt, bude potřeba asi trochu přisolit. Salát nechte v lednici uležet.