Třízrnný chleba s pohankou a kváskem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 360 ml (g) vody
- lžíce oleje
- lžička cukru
- 2-3 lžičky kmínu
- lžíce hustého kvásku (60-100 g)
- 2-2,5 lžičky soli
- 100 g celozrnné pohankové mouky
- 100 g žitné celozrnné mouky jemné
- 420-430 g hladké mouky
- 21 g čerstvého droždí
Postup Třízrnný chleba s pohankou a kváskem
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout.
Poté propracujeme, uděláme bochník a omoučený dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií (můžeme řed kynutím naříznout).
Vykynutý bochník zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/40-45min).