Třízrnný chleba s pohankou a kváskem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

360 ml (g) vody
lžíce oleje
lžička cukru
2-3 lžičky kmínu
lžíce hustého kvásku (60-100 g)
2-2,5 lžičky soli
100 g celozrnné pohankové mouky
100 g žitné celozrnné mouky jemné
420-430 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout.

  2. Poté propracujeme, uděláme bochník a omoučený dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií (můžeme řed kynutím naříznout).

  3. Vykynutý bochník zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/40-45min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!