Lehoučký (ovocný) zákusek na vzdálený způsob tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky (smetafix)
2 vanilkové cukry
cukr moučka dle chuti (já moc nedávala)
1 tvaroh (v alobalu)- kostka
piškoty (možná balení, možná víc - já je mám v dóze, tak nevím, kolik jsem jich tam dala)
velice silná rozpustná káva
mandlové aroma
ovoce dle chuti - já použila kompotované broskve (ale nemusí být)
kakao
potravinová folie
forma na biskupský chlebíček

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme velice silnou rozpustnou kávu, do které přimícháme pár kapek mandlového aroma.

  2. Připravíme si krém: Smetany vyšleháme se ztužovači, přidáme oba cukry a tvaroh. Pořádně rozmícháme, ať nejsou hrudky.

  3. Formu si vysteleme potravinovou fólií a dáme první vrstvu piškotů, které jsme namočili na vteřinku do kávy.

  4. Piškotky trošku smačkáme, ať je dno pokryté.

  5. Opatrně dáme část krému, na který naskládáme pokrájené ovoce, které opět přikryjeme částí krému - já si to špatně rozpočítala, tak ty vrstvy mám nerovnoměrné, nicméně na chuti to neubralo:-).

  6. Opět poklademe namočenými piškoty a pokračujeme jak u předešlých vrstev.

  7. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

  8. Přikryjeme další fólií a mírně zatlačíme.

  9. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Další den opatrně vyklopíme, fólii stáhneme a těsně před podáváním posypeme kakaem. Dobrou chuť:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!