Telecí krk dušený v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g telecího krku
- 8 menších žampionů
- 2 mrkve
- 2 malé cukety
- svazek lahůdkové cibulky
- hrst sušených brusinek
- 200 ml bujónu nebo vývaru
- tymián
- petržel
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- sádlo nebo olej
Postup Telecí krk dušený v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na středně velké kostky a zprudka opečeme na sádle, nebo oleji.
Do nádoby z pomalého hrnce dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, mrkev na kolečka, na větší kousky nakrájenou cuketu a cibulky, ze kterých použijeme jen spodní pevné části. Vložíme maso, přidáme bylinky, brusinky, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.
Nádobu dáme do pomalého hrnce a dusíme při režimu HIGH 3 hodiny.
Půl hodiny před koncem můžeme zahustit moukou rozmíchanou v troše vody a dovaříme. Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.