Nepečený jáhlový perník (bez lepku, mléka a vajec)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 malý hrneček jáhel (100 g)
- 1,75 hrnečku rostlinného mléka
- oblíbené sladidlo:
- cukr nebo sirup med či stevia dle chuti
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce karobové mouky (Adveni Medical)/karobového prášku/kakaa na vaření
- 2 lžíce rozinek – nemusí být
- ořechy (sekané – nemusí být)
- strouhaný kokos
Postup Nepečený jáhlový perník (bez lepku, mléka a vajec)
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.
Poté vmícháme karobovou mouku/karobový prášek/kakao rozmíchané v malém množství horké vody, rozinky a případně nasekané ořechy nebo strouhaný kokos. Podle potřeby dosladíme.
Ještě teplou směs rozprostřeme do formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17x10 cm), utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a posypeme strouhaným kokosem.
Necháme v chladu vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky a můžeme podávat.