Nepečený dezert z kakaových věnečků
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balíčky kakaových věnečků Opavia
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 1-2 čtverečky chilli čokolády
- 50 g másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce sekaných mandlí (lískových ořechů)
- volitelné kandované ovoce
- čokoládová poleva na dokončení
Postup Nepečený dezert z kakaových věnečků
Postup přípravy receptu
-
Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT, přidáme máslo nakrájené na kousky a dáme vlnit 300 W/2 minuty, promícháme a dáme ještě jednou. Přilijeme smetanu, promícháme a dáme ještě vlnit na 450 W/2 minuty (můžeme dělat i nad párou na sporáku).
Formu na koláč (kulatou nebo hranatou) vyložíme potravinářskou fólií. Směs čokolád a šlehačky důkladně promícháme a vlijeme do misky k drti. Přidáme sekané mandle a dle chuti je možno dát také kandované ovoce. Vše promícháme, přendáme do připravené formy a urovnáme.
Necháme vychladit cca 2 hodiny. Nakrájíme na porce, které polijeme rozpuštěnou polevou nebo dozdobíme dle fantazie a můžeme podávat.