Máslová baby kuřátka s macerovaným rozmarýnem a vůní česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 baby kuřátka (po 500 g)
200 ml bílého vína
200 ml silného vývaru
1-2 stroužky česneku
3 větvičky rozmarýnu v olivovém oleji
4 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
kuchyňský provázek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátka nasolíme a opepříme zvenku i uvnitř a svážeme kuchyňským provázkem (stehenní kostičky přeložíme přes sebe a křídla založíme na spodní stranu - záda). Jednu lžíci másla spojíme se lžící mouky, uhněteme kuličku a uložíme do chladu ztuhnout.

  2. Zapékací misku vytřeme celou lžící másla a potřeme prolisovaným česnekem. Na dno položíme větvičky rozmarýnu i s olejem, který na nich ulpěl. Vložíme kuřátka a vše pokropíme trochou vína. Maso poklademe je zbylým máslem a pečeme hodinu při 230°C, část času přikryté. První půl hodinu asi dvakrát podlijeme vínem, druhou půlhodinu - když je alkohol vypařený a zanechá po sobě jen lahodnou vůni - podléváme horkým vývarem.

  3. Po hodině vhodíme do výpeku kuličku z másla a mouky a necháme provařit ještě 15 minut. V polovině času omáčku prošleháme metličkou a pečeme odkryté, aby se na povrchu masa vytvořila křupavá kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!