Máslová baby kuřátka s macerovaným rozmarýnem a vůní česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 baby kuřátka (po 500 g)
- 200 ml bílého vína
- 200 ml silného vývaru
- 1-2 stroužky česneku
- 3 větvičky rozmarýnu v olivovém oleji
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- kuchyňský provázek
Postup Máslová baby kuřátka s macerovaným rozmarýnem a vůní česneku
Postup přípravy receptu
-
Kuřátka nasolíme a opepříme zvenku i uvnitř a svážeme kuchyňským provázkem (stehenní kostičky přeložíme přes sebe a křídla založíme na spodní stranu - záda). Jednu lžíci másla spojíme se lžící mouky, uhněteme kuličku a uložíme do chladu ztuhnout.
Zapékací misku vytřeme celou lžící másla a potřeme prolisovaným česnekem. Na dno položíme větvičky rozmarýnu i s olejem, který na nich ulpěl. Vložíme kuřátka a vše pokropíme trochou vína. Maso poklademe je zbylým máslem a pečeme hodinu při 230°C, část času přikryté. První půl hodinu asi dvakrát podlijeme vínem, druhou půlhodinu - když je alkohol vypařený a zanechá po sobě jen lahodnou vůni - podléváme horkým vývarem.
Po hodině vhodíme do výpeku kuličku z másla a mouky a necháme provařit ještě 15 minut. V polovině času omáčku prošleháme metličkou a pečeme odkryté, aby se na povrchu masa vytvořila křupavá kůrčička.