Smetanová chilli omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- jakékoliv těstoviny (já použila Penne)
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 500 g mletého masa
- 2 konzervy sterilovaných loupaných rajčat
- 250 ml smetany
- chilli podle chuti
- pepř
- sůl na dochucení
- strouhaný sýr na posypání
Postup Smetanová chilli omáčka
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, ke které po chvilce přidáme prolisovaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme a maso necháme pod pokličkou pořádně zatáhnout.
Když se maso zatáhne a pustí šťávu, nalijeme k němu konzervy s rajčaty, smetanu a podle chuti chilli koření. Necháme omáčku povařit 10–15 minut a po té s ní přelijeme porci těstovin. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem.