Býčí žlázy v tarhoni, se žampiony a bylinkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 kusy býčích žláz
sádlo (olej)
cibule
asi 6 velkých žampionů
sůl
pepř
pažitka
petržel
libeček
7-8 dl tarhoně
trocha Harmonie chuti
Přidávám i ždibec sušeného česneku připadá mi, že zvýrazní chuť hub.

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostky masa, sůl a pepř a osmahneme téměř doměkka (maso pustí šťávu). Přidáme plátky očištěných žampionů a dodusíme.

  2. V hrnci na tuku osmažíme tarhoňu do světle hněda, přidáme obsah pánve, zalijeme 1,2 l horké vody, zamícháme a asi 5-7 minut vaříme. Dosolíme, popř. ochutíme trochou Harmonie chuti, těsně před koncem vmícháme nadrobno nasekanou nať, hrnec zakryjeme poklicí, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!