Býčí žlázy v tarhoni, se žampiony a bylinkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 kusy býčích žláz
- sádlo (olej)
- cibule
- asi 6 velkých žampionů
- sůl
- pepř
- pažitka
- petržel
- libeček
- 7-8 dl tarhoně
- trocha Harmonie chuti
- Přidávám i ždibec sušeného česneku připadá mi, že zvýrazní chuť hub.
Postup Býčí žlázy v tarhoni, se žampiony a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostky masa, sůl a pepř a osmahneme téměř doměkka (maso pustí šťávu). Přidáme plátky očištěných žampionů a dodusíme.
V hrnci na tuku osmažíme tarhoňu do světle hněda, přidáme obsah pánve, zalijeme 1,2 l horké vody, zamícháme a asi 5-7 minut vaříme. Dosolíme, popř. ochutíme trochou Harmonie chuti, těsně před koncem vmícháme nadrobno nasekanou nať, hrnec zakryjeme poklicí, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.