Dva druhy kuřecích stehýnek na bílém víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích paliček (spodní stehýnka)
- 2 celá kuřecí uzená stehna
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 200 ml bílého vína
- 200 ml bujónu nebo vývaru
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce másla
- 2 bobkové listy
- koření na zvěřinu
- lžička celého jalovce
Postup Dva druhy kuřecích stehýnek na bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme a smícháme se lžící koření na zvěřinu (kdo neuznává hotové směsi, připraví si vlastní, domácí - utlučením nového koření, celého pepře, koriandru, pálivé papriky, rozmarýnu, zázvoru a tymiánu).
Kuřecí paličky osolíme a promícháme s tekutým kořeněným máslem.
Uzená stehna rozpůlíme v kloubu.
Do kastrolu nasypeme polovinu nakrájené cibule a posekaného česneku, přidáme stehýnka, která téměř stavíme masitou částí dolů, a rovnoměrně je proložíme uzenými kousky.
Posypeme zbylou cibulí a česnekem, celými kuličkami jalovce a položíme bobkový list.
Podlijeme 100 ml vína a 100 ml vývaru, přiklopíme a pečeme při 200°C asi hodinu.
Mezitím ve zbylém víně a vývaru rozšleháme hladkou mouku.
Po hodině pečení kastrol odkryjeme, do výpeku vlijeme moučnou směs, prošleháme a vše dopečeme dalších 20-30 minut dozlatova.