Dva druhy kuřecích stehýnek na bílém víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích paliček (spodní stehýnka)
2 celá kuřecí uzená stehna
1 cibule
1 palička česneku
200 ml bílého vína
200 ml bujónu nebo vývaru
2-3 lžíce hladké mouky
2-3 lžíce másla
2 bobkové listy
koření na zvěřinu
lžička celého jalovce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme a smícháme se lžící koření na zvěřinu (kdo neuznává hotové směsi, připraví si vlastní, domácí - utlučením nového koření, celého pepře, koriandru, pálivé papriky, rozmarýnu, zázvoru a tymiánu).

  2. Kuřecí paličky osolíme a promícháme s tekutým kořeněným máslem.

  3. Uzená stehna rozpůlíme v kloubu.

  4. Do kastrolu nasypeme polovinu nakrájené cibule a posekaného česneku, přidáme stehýnka, která téměř stavíme masitou částí dolů, a rovnoměrně je proložíme uzenými kousky.

  5. Posypeme zbylou cibulí a česnekem, celými kuličkami jalovce a položíme bobkový list.

  6. Podlijeme 100 ml vína a 100 ml vývaru, přiklopíme a pečeme při 200°C asi hodinu.

  7. Mezitím ve zbylém víně a vývaru rozšleháme hladkou mouku.

  8. Po hodině pečení kastrol odkryjeme, do výpeku vlijeme moučnou směs, prošleháme a vše dopečeme dalších 20-30 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!