Citrónové kuřátko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 celé kuřecí stehna
- 2 velké citrony
- 100 g sušených rajčat naložených v olivovém oleji
- 2 stroužky česneku
- mletá sladká paprika
- 4-5 pl husté zakysané smetany
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup Citrónové kuřátko
Postup přípravy receptu
-
Z kuřecích stehen stáhneme kůži, odstraníme přebytečný tuk, vykostíme je a přepůlíme. Horní část překrojíme, z dolní části stehen vytáhneme šlachy.
Maso naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním citrónové šťávy s 2 PL olivového oleje, 2 PL oleje z naložených sušených rajčat, prolisovaného česneku a mleté papriky. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
Když je kuřátko provoněné, rozpálíme pánev a vložíme do ní masíčko i s marinádou. Krátce opečeme, pak zmírníme plamen a dusíme asi 20 minut, nezapomínáme občas promíchat.
Pak přidáme smetanu a rajčata - pokud jsou velké, překrojíme jejich. Krátce povaříme, jen aby se šťáva zahustila smetanou.
Ke kuřeti jsem dala rýži povařenou 13 minut ve větším množství vroucí vody a přidala jsem listy ledového salátu pokapané citronem a čerstvou bazalkou.