Citrónové kuřátko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 celé kuřecí stehna
2 velké citrony
100 g sušených rajčat naložených v olivovém oleji
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
4-5 pl husté zakysané smetany
olivový olej
čerstvá bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích stehen stáhneme kůži, odstraníme přebytečný tuk, vykostíme je a přepůlíme. Horní část překrojíme, z dolní části stehen vytáhneme šlachy.

  2. Maso naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním citrónové šťávy s 2 PL olivového oleje, 2 PL oleje z naložených sušených rajčat, prolisovaného česneku a mleté papriky. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

  3. Když je kuřátko provoněné, rozpálíme pánev a vložíme do ní masíčko i s marinádou. Krátce opečeme, pak zmírníme plamen a dusíme asi 20 minut, nezapomínáme občas promíchat.

  4. Pak přidáme smetanu a rajčata - pokud jsou velké, překrojíme jejich. Krátce povaříme, jen aby se šťáva zahustila smetanou.

  5. Ke kuřeti jsem dala rýži povařenou 13 minut ve větším množství vroucí vody a přidala jsem listy ledového salátu pokapané citronem a čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!