Rýžový pilaf s játry
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Pro játra dušená potřebujeme:
- 500 g vepřových jater (nebo telecích)
- 1 cibuli
- petrželku nasekanou
- 2 lžičky papriky sladké
- 1 lžíce sladké smetany
- Na rýži:
- 2 šálky rýže
- 1 cibule
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
- 2 červené papriky
- 1 rajče
Postup Rýžový pilaf s játry
Postup přípravy receptu
-
Na rýži: Cibuli osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené papriky, rajče, nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme 10-15 minut. Přidáme rýži, sůl, pepř, ještě dusíme 40 minut, podléváme vodou.
Na játra potřebujeme: cibuli osmažíme, přidáme sladkou papriku mletou a hned nalijeme vodu. Játra nakrájíme na kousky, osolíme, dáme na cibuli, dusíme 30 minut do měkka. Když je třeba, přiléváme vodu, nakonec zjemníme sladkou smetanou.