Býčí žlázy á la řízek
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 750 g kuchyňsky opracovaných býčích žláz
- (3 ks v balení)
- mletý zázvor (špetka na 1 ukrojený plátek)
- granulovaný česnek (špetka na 1 ukrojený plátek)
- na obalení
- hladká mouka
- 2-3 vejce (podle velikosti)
- strouhanka
- 8 lžic přepuštěného másla nebo jiného tuku na smažení
- sůl na dochucení
Postup Býčí žlázy á la řízek
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy. Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.