Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kus celeru
- olej
- 1 kysaná smetana
- 1 lžička divokého koření
- 10 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček jalovce
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička sušené hlívy ústřičné
- 3 bobkové listy
- 1/2 lžičky tymiánu
- hladká mouka na zahuštění
- karamel(cukr+voda)
- 1 lžíce malinového džemu
- 1/2 citronu(raději bio)
- sůl
- 1 masox (nemusí být)
Postup Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu.
Maso otáčíme a přilijeme vodu.
Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky.
Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme.
Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí, na talíři ozdobíme 1 lžící malinového džemu a kolečkem citronu, aby byla chuť i vizáž podle naší představy.