Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec)
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kus celeru
olej
1 kysaná smetana
1 lžička divokého koření
10 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
5 kuliček jalovce
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička sušené hlívy ústřičné
3 bobkové listy
1/2 lžičky tymiánu
hladká mouka na zahuštění
karamel(cukr+voda)
1 lžíce malinového džemu
1/2 citronu(raději bio)
sůl
1 masox (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu.

  2. Maso otáčíme a přilijeme vodu.

  3. Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky.

  4. Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme.

  5. Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí, na talíři ozdobíme 1 lžící malinového džemu a kolečkem citronu, aby byla chuť i vizáž podle naší představy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!