Vepřová plec na pivě a divokém koření s domácím knedlíkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vykostěné vepřové plece
- 2 PL dijonské hořčice
- 1 PL červené sladké papriky
- 3 šalotky
- olivový olej
- sůl
- 2-3 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky jalovce a celý pepř
- šalvěj
- tymián
- 1,5 PL másla
- solamyl na zahuštění
Postup Vepřová plec na pivě a divokém koření s domácím knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky. Kostky masa posypeme solamylem, smíchaným s červenou sypkou paprikou. Zprudka takto poprášené maso opečeme na pánvi na olivovém oleji, poté maso vyjmeme - dáme stranou na talíř.
Na pánvi osmažíme na přidaném másle pokrájené šalotky, dáme bobkový list a divoké koření, zalijeme 250 ml piva a přidáme bylinky (šalvěj a tymián). Krátce povaříme, do této směsi vložíme zpět kostky opečeného masa a vmícháme pikantní dijonskou hořčici.
Vše přendáme nádoby vhodné do trouby, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a dusíme na 170 stupňů doměkka. Ke konci dušení, odstraníme poklici, dusíme dál odklopené.
Nádobu z trouby vyndáme na vařič, vyjmeme bobkový list, nové koření, celý pepř a jalovec. Podle potřeby dochutíme solí.
Do sosu s masem zakvrdláme solamyl smíchaný s vývarem z vepřových kostí a povaříme ještě cca 8 -10 minut. Podáváme se sluníčkovým bramborovým knedlíkem.