Klobásky v bagetě

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 tenkých vepřových klobásek
2 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule (na tenká kolečka)
1 lžička žlutého hořčičného semínka
2 lžíce javorového sirupu
6 baget na dopékání
1 lžíce dijonské hořčice
velká špetka přírodního cukru
2 lžičky jablečného octa

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.

  2. Klobásky dejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na dvacet minut péct.

  3. Mezitím zahřejte olej na pánvi a deset až patnáct minut opékejte cibuli a hořčičné semínko, aby cibule změkla a zezlátla.

  4. Klobásky vyndejte z trouby a potřete javorovým sirupem.

  5. Přidejte k nim na plech bagetky k dopékání a vložte zpět do trouby na dalších 8 minut.

  6. Do cibule přidejte hořčici, cukr a ocet. Míchejte tak, aby se cukr rozpustil.

  7. Bagetky podélně nařízněte, do každé vložte jednu nebo dvě klobásky a na ně rozdělte cibulovou směs. Ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!