Zapečený chřest se sýrem, vejci a s uzeninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

25 dkg bílého chřestu
3 vejce
15 dkg slaniny na plátky
10 dkg krůtí aneb kuřecí šunky
15 dkg strouhaného uzeného sýra
1 lžíce hořčice
kečup
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Chřest, (silnější bílý) oškrábneme a zbavíme tvrdších krajů a dáme povařit na cca 5 až 8 minut do osolené vody.

  2. Poté scedíme vodu a vymažeme si plech máslem.

  3. Plech pak poklademe plátky šunky a na tyto plátky pak dáme všechny proužky chřestu, obalené vždy po jednom v plátků slaniny, nakonec vše zalijeme rozlehanými vejci se sýrem a hořčicí a posypeme petrtzelkou a pečeme pozvolna, dokud se nezapeče vše do zlatavé barvy.

  4. Nakonec na talíři pokapeme kečupem, poprášíme sýrem ještě a podaveme s toustovým chlebem, aneb s jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!