Kuřecí plátky na pórku

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 kuřecí prsa
sůl
mletý černý pepř
1 pl hořčice (+hořčice na potření masa)
1 menší mrkev
200 g pórku (zelenou i bílou část)
100 g vyuzeného bůčku
50 g prorostlejší anglické slaniny
1 plátek másla
2 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso si opláchneme, osušíme, každé prso rozpůlíme a velice lehce naklepeme. Z obou stran mírně osolíme, opepříme a slabě potřeme hořčicí (asi 1 zarovnaná kávová lžička na jeden plátek).

  2. Očištěný pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, slaninu a bůček nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Ve větší hlubší pánvi nebo větším kastrolu orestujeme nakrájenou uzeninu, vložíme okořeněné maso a necháme osmahnout z každé strany 5 minut.

  4. Pak maso vyjmeme bokem, do výpeku dáme připravený pórek s mrkví, lehce zarestujeme (asi 3 minutky), přidáme nazpět maso, podlijeme 2 dl vody ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci hořčice a pod pokličkou na mírném plameni za občasného promíchání ode dna dusíme 15 minut.

  5. Na závěr zjemníme plátkem másla a můžeme podávat s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!