Kuřecí plátky na pórku
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 3 kuřecí prsa
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 pl hořčice (+hořčice na potření masa)
- 1 menší mrkev
- 200 g pórku (zelenou i bílou část)
- 100 g vyuzeného bůčku
- 50 g prorostlejší anglické slaniny
- 1 plátek másla
- 2 dl vody
Postup Kuřecí plátky na pórku
Postup přípravy receptu
-
Maso si opláchneme, osušíme, každé prso rozpůlíme a velice lehce naklepeme. Z obou stran mírně osolíme, opepříme a slabě potřeme hořčicí (asi 1 zarovnaná kávová lžička na jeden plátek).
Očištěný pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, slaninu a bůček nakrájíme na drobné kostičky.
Ve větší hlubší pánvi nebo větším kastrolu orestujeme nakrájenou uzeninu, vložíme okořeněné maso a necháme osmahnout z každé strany 5 minut.
Pak maso vyjmeme bokem, do výpeku dáme připravený pórek s mrkví, lehce zarestujeme (asi 3 minutky), přidáme nazpět maso, podlijeme 2 dl vody ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci hořčice a pod pokličkou na mírném plameni za občasného promíchání ode dna dusíme 15 minut.
Na závěr zjemníme plátkem másla a můžeme podávat s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.