Mořská štika s paprikou a medvědím česnekem
Recepty, RybySuroviny
- 500 g filé z mořské štiky (čtyři kousky)
- 100 g tyrolského špeku
- 1 velká červená paprika
- 1 větší cibule
- 4 lžíce tomatového pyré nebo kvalitního kečupu
- svazek medvědího česneku
- 200 ml bílého vína
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Mořská štika s paprikou a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na céčka.
Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a cibuli. Přidáme rybu, zprudka opečeme, každý kousek potřeme tomatovým pyré, přidáme papriku, pokrájenou na proužky, podlijeme vínem a společně dusíme cca 20 minut.
Na závěr šťávu zjemníme lžící másla a hustě posypeme jemné pokrájeným medvědím česnekem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bagetkou.