Mořská štika s paprikou a medvědím česnekem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filé z mořské štiky (čtyři kousky)
100 g tyrolského špeku
1 velká červená paprika
1 větší cibule
4 lžíce tomatového pyré nebo kvalitního kečupu
svazek medvědího česneku
200 ml bílého vína
olivový olej
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na céčka.

  2. Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a cibuli. Přidáme rybu, zprudka opečeme, každý kousek potřeme tomatovým pyré, přidáme papriku, pokrájenou na proužky, podlijeme vínem a společně dusíme cca 20 minut.

  4. Na závěr šťávu zjemníme lžící másla a hustě posypeme jemné pokrájeným medvědím česnekem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!