Středomořská rybí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g rybích filet bez kostí (treska, losos, různé)
- 250 g krevet
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 cherry rajčátek
- 1 brambora
- 1 bílá (zelená tenkostěnná) paprika
- 1 lžíce polévkového koření bez konzervantů
- špetka mletého koriandru
- špetka bílého pepře
- sůl a chilli dle chuti
- zelené bylinky
Postup Středomořská rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí maso nakrájíme na širší proužky. Papriku, bramboru, cibuli očistíme a nakrájíme na kostky, rajčátka opláchneme, cibuli a česnek jemně nasekáme.
V rozehřáté hluboké pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a cibuli necháme zpěnit, přidáme česnek a promícháme. Vložíme nakrájenou bramboru, zalijeme vývarem nebo jen vodou, přidáme koření a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, přidáme papriky a rybí proužky a dovaříme do změknutí, asi 3 minuty.
Nakonec přidáme krevety, rajčátka a už jen velmi krátce povaříme 1 max. 2 minuty. Dle potřeby přidáme sůl a na talíři posypeme nasekanými bylinkami (libeček, koriandr, petrželka, pažitka apod.).