Pomazánka středomořská
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 velká červená paprika
- 80 g sýru feta
- 100 g Flora s máslem
- 1 menší oloupaná červená cibule
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1 lžíce sekané petrželové natě
- 4 bobule kapar
- 1 lžíce černých oliv bez pecek
- špetka řeckého sena (pískavice)
Postup Pomazánka středomořská
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme asi na 180 °C. Omytou celou papriku necháme péct do změknutí. Když je paprika měkká, vyjmeme ji z trouby a ihned vložíme do mikrotenového sáčku, kde ji necháme cca 5 minut zapařit, aby se dobře vyloupla ze slupky.
Nadrobno nasekáme olivy, kapary, červenou cibuli, česnek a petrželku. Smícháme s Flora s máslem a nastrouhaným sýrem feta.
Papriku vyjmeme ze sáčku, oddělíme stopku s jádřincem a zbavíme ji slupky. Hladkou dužinu bez jadérek rozkrájíme téměř na kaši a vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy, kde vše dobře zamícháme.
Dochutíme špetkou řeckého sena a podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem.