Banánky z odpalovaného těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2,5 dcl vody
- 90 g ztuženého tuku
- 140 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- špetka soli
- Krém:
- 3 dcl mléka
- 1 žloutek
- 1 vanilkový pudink
- 150 g mletého cukru
- 200g másla
- 2 lžíce rumu
- čokoládová poleva
Postup Banánky z odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Do směsi nasypeme polohrubou mouku,dobře zamícháme až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání necháme propařit asi 3-5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.
Do chladné směsi postupně zašleháváme vejce. Na vyložený plech pečícím papírem děláme cukrárenským sáčkem mírně podlouhlé banánky.
Plech vložíme do vyhřáté trouby na 220-250 °C a pečeme prvních 6 minut na vysoké teplotě a po 6 minutách snížíme teplotu asi na 180 °C a dopékáme asi 20 minut.
Banánky musí být zlatavé barvy a po rozkrojení suché na řezu. Necháme vychladnout a plníme vanilkovým krémem. Kdo má rád šlehačku může použít šlehačku anebo kávový krém. Po naplnění horní stranu banánku namáčíme do čokolády a necháme v chladnu ztuhnout.
Krém:
V části mléka rozmícháme pudink a žloutek. Nalijeme do ostatního horkého mléka a uvaříme hustý pudink (kaši). Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickým šlehačem po částech cukr, máslo a rum.